Selecteer een pagina

Workshops

Verhaaltje over workshops + filmpje (?).

Op het moment geen workshops. Formulier: meer info

Filmpje workshop

De workshop ‘Maak van het leven een speeltuin’
is een wervelende achtbaanrit waar het plezier vanaf spat.

De workshop is een kleurrijk uitstapje buiten de grenzen van de deelnemers hun comfortzone. De automatische piloot krijgt even vrij en we gaan op ontdekkingstocht in het vertrouwde alledaagse. De wereld om ons heen bekijken we door een verrassende frisse bril. Tijdens de workshop ervaren deelnemers hoe het is om even vrij te zijn van vertrouwde gewoontes en conventies. Hoeveel ruimte dat geeft voor plezier en creativiteit. De workshop geeft een positieve boost aan het groepsgevoel. Samen kleine avonturen beleven en elkaar op een verfrissende manier (opnieuw) leren kennen. Rode draad in de workshop zijn de SPEELregels. Deze vrolijke ontregelende opdrachtjes nodigen je uit om:

 • routines en gedragspatronen te doorbreken
 • nieuwe dingen uit te proberen
 • perspectiefverandering
 • gebruik te maken van toeval en willekeur

Praktische informatie

Duur: 1,5 tot 2,5 uur Eventueel is het mogelijk (bijvoorbeeld voor events) een kortere turboversie met een minumum van 45 minuten te geven (op zoek naar nog iets korters? Kijk dan eens bij PLAYtalk). Een uitgebreidere versie van de workshop is ook beschikbaar waarbij de deelnemers een eigen set SPEELregels voor bijvoorbeeld een organisatie of buurt ontwikkelen.
Aantal deelnemers: 12 – 30
Taal: Nederlands of Engels.

Meer informatie over de workshop en de diverse mogelijkheden? Neem dan contact op met Bureau Play.

Voor wie is de workshop geschikt?

 • Opfrisser tijdens een lange jaarvergadering of meerdaagse om daarna met een fris hoofd belangrijke beslissingen te kunnen nemen
 • Teambuilding voor teams die elkaar weer eens op een frisse manier willen leren kennen
 • Events die gericht zijn op creativiteit, innovatie of playfulness.

De workshop werd eerder gegeven bij ondermeer diverse Centra voor Jeugd en Gezin, trainersbureau Sonestra, de Vlaamse overheid, Universiteit Wageningen, tijdschrift Vrouw & Passie, creatief collectief Lev Kaupas en events als Let’s Play Innvovation van De Baak, City.Life.Imagine.Play in Brussel, A better placeDurf te vragen Festival, Ondernemersweekend SamenSterk.

Ervaringen opdrachtgevers

Mathilda van den Berg, coördinator CJG Alphen aan den Rijn “Ik vond de workshop “bevrijdend”. Even helemaal los van de gebaande paden. Het gaf vrolijkheid en speelsheids. Een goede sfeer. De reacties waren heel positief en ik hoor nog regelmatig uitspraken (speelregels) op de werkvloer noemen. Ook merk ik, dat de meeste medewerkers de boodschap dat je best buiten kaders mag denken en doen, gaan toepassen. Zo zijn de medewerkers gezamenlijk een loungeruimte gaan inrichten. Het teamgevoel wordt daardoor enorm versterkt.”

Benedicte Serroen, Citizenne (organisator City.Life.Imagine.Play) in Brussel “Ik vond het echt een ongelofelijke workshop. Een workshop die eigenlijk geen workshop was maar een dag vol spel- en speelplezier, verwondering, … Zalig! Dank voor zoveel moois.”

Sanne Mirck, Studium Generale Universiteit Wageningen “Het eerste wat er gebeurde in Marieke’s workshop was dat ik me een beetje ongemakkelijk bewust werd van de patronen waarin ik handelde. Omdat je zo goed weet wat ‘normaal’ is, weet je ook automatisch wat gek, speels, creatief en dus niet normaal is. Dankzij de tips van Marieke was het een kwartier later echter al een grote spelende chaos, maar wel een chaos waarbij iedereen rondliep met een grijns van oor tot oor! Iemand die zuchtend binnenkwam door een studieopdracht over de economische crisis, ging vol energie (om 11 uur ’s avonds!) weer weg.”

Ervaringen deelnemers

Vera Moorer 

Linda Ruigrok Linda schreef een bruizende blog over ‘Maak van je leven een speeltuin’ waarin ze toevallig terecht kwam nadat ze daarvoor zelf een schrijfworkshop gaf. 

Shanti Silos “Ik heb genoten van de workshop. In een zeer ontspannen sfeer hebben we plezier beleefd EN veel geleerd. Even wakker worden geschud en stappen uit je oude vertrouwde wereldje of stramien… en dat het op een speelse manier is maakt het toegankelijk EN leuk.”

Trudy “Wat een onverwacht waardevolle workshop was dit! Om heel eerlijk te zijn had ik namelijk eigenlijk helemaal geen zin in de workshop. Ik had nog heel veel mail die ik moest beantwoorden en ik zat dan ook niet op een workshop over spelen te wachten. Ik ging er dan ook kritisch in met mijn hoofd nog bij mijn werk. En toch, ben ik er helemaal in getrokken. Ik heb zoveel plezier gehad! En ik besefte hoe lang geleden dat eigenlijk was. Ik neem uit deze workshop ook echt concrete dingen mee die ik meteen in mijn werk ga toepassen”

Anna “Ik vond de workshop erg leuk, vooral omdat we met dingen bezig waren waar ik eigenlijk nooit (meer) bij stilsta. Ik vond het een plezierige, verfrissende en ontspannen middag. De workshop gaf me op een speelse manier inzicht in mijn dagelijkse patronen. En leerde hoe ik met simpele dingen meer lol in mijn leven kan brengen.

Samantha “De workshop nodigt uit tot ongedwongen spelen. Blikverruimend, losmakend en verrassend om zo met elkaar aan de gang te gaan. Wat er vooral overblijft na een heerlijke middag samen spelen en reflecteren is het blije, lichtvoetige gevoel van doen zonder al te veel denken… hupsakee!”

Prijzen

Workshop
 • De workshop ‘Maak van je leven een speeltuin’ van 1,5-2,5 uur (afhankelijk van wensen opdrachtgever)

prijs: € 1050,-  (inclusief materiaalkosten, exclusief BTW en reiskosten)

Workshop + emailprogramma (28 dagen)

 • De workshop ‘Maak van je leven een speeltuin’ van 1,5-2,5 uur
 • Emailabonnement waarbij de deelnemers een maand lang dagelijks kleine speelopdrachten krijgen en deze in een onlinegroep met elkaar kunnen delen.

prijs: € 1850,-  (inclusief materiaalkosten, exclusief BTW en reiskosten)

Workshop + emailprogramma (28 dagen) + vervolgworkshop

 • De workshop ‘Maak van je leven een speeltuin’ van 1,5-2,5 uur
 • Emailabonnement waarbij de deelnemers een maand lang dagelijks kleine speelopdrachten krijgen en deze in een onlinegroep met elkaar kunnen delen.
 • Terugkomworkshop van 2,5 uur

prijs: € 2500,-  (inclusief materiaalkosten, exclusief BTW en reiskosten)

Overige pakketten

Naast de standaardpakketten zijn er nog allerlei andere opties mogelijk.